YATIRIM
Tarih:
Son Güncelleme:15/11/2021
TÜRKIYE’DE GAYRIMENKULE YATIRIM

Türkçe’ de sıklıkla gayrimenkul kavramı yerine de kullanılan emlak kavramı, ev, işyeri, arsa, tarla, bağ, bahçe gibi taşınmazların ortak adıdır. Gayrimenkul kavramı ise emlak kavramını da içine alan daha genel kapsamı olan bir kavramdır. Sektörde emlakların alım, satım, kiralama işlemlerinden oluşan iş süreçlerini yerine getiren kişiler ise emlakçı veya emlak danışmanı olarak anılmaktadır.

Emlak sektörü Türkiye’de ve Dünya’da sürekli gelişen bir sektördür. Emlak sektörün konut, ticari emlak, endüstriyel emlak, tarımsal amaçlı emlak ve özel amaçlı emlak olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Sektörün temel işlerinden biri olan konut, temel ihtiyaçlara dâhil olan barınma ihtiyacını karşılamaktadır. Bununla birlikte bir yatırım aracı olarak da talep edilen bir mülktür.Emlak sektörünü en çok etkileyen şüphesiz hızlı nüfus artışlarıdır. Kentleşme oranının artması, kentsel dönüşüm projeleri, hanede kişi sayısının artması,  emlak satış fiyatları vs. emlak sektörünü etkileyen değişken unsurlardandır.
Emlak çeşitleri; konutlar, ticari amaçlı emlaklar, endüstriyel amaçlı emlaklar, tarım amaçlı emlaklar, özel amaçlı emlaklar olarak beş şekilde sınıflandırılabilir.
Türkiye’de gayrimenkulyatırım hiçbir zaman durma noktasına gelmez. Çünkü nüfus artışı, kentleşme sürecinin hala devam etmesi ve yatırım olarak gayrimenkul yatırımının tercih edilmesine olan yatkınlık, gayrimenkule yatırımın devam edeceğinin açık ifadesidir. Tüm bunlar Türkiye’de yatırımı etkileyen unsurlardır. Emlak sektöründe bireyler birincil iş olarak edindiği gayrimenkulü kendilerinin ve ailesinin barınma ihtiyacını gidermek için, ikincil olarak edindiği gayrimenkulü ise, kendini güvende hissetmesi ve refahı için edinirler. Bu şekilde emlak sektörünün bir çeşidi olarak karşımıza ticari gayrimenkul çıkar.
Türkiye’de emlak sektörü ekonomik ve politik gelişmelerden etkilenen bir sektördür. Türkiye’de, 1950'li yıllardan itibaren sanayileşmenin sonucu gerçekleşen kentleşme ve hızla artan nüfus nedeniyle konut ihtiyacı önemli ölçüde artırmıştır. Türkiye’de önemli paya sahip olan İstanbul’da satılık emlak yüksek seviyelerde seyir etmektedir. Yabancı yatırımcılar genellikle tatil yerlerinin olduğu bölgeleri tercih ediyorlar. Yabancı yatırımcıların da ilk tercih yeri olarak İstanbul’da yatırım yapmak istiyorlar. İstanbul’un ekonomik açıdan hızlı gelişmesiyle birlikte İstanbul’da yatırım olanakları artmaktadır. Satılık daire, satılık arsa satılık villa vs. her cebe ve herkese uygun yatırım imkânlarını İstanbul’da bulabilirsiniz.
Ayrıca İstanbul dışında yoğun yaşam temposundan uzak, görsel olarak eşsiz manzaralar sunan bir kent olan Sakarya’nın tarihi ve kültürel anlamda eksiksiz olan Sapanca’da satılık villa bulmak mümkün olmaktadır. Sapanca bir yerleşim yeri olarak oraya özgü nemli ve bol oksijenli hava bu bölgede çeşit çeşit bitki yetişmesine olanak sağlamıştır. Sakarya’nın ve ülkemizin en huzurlu coğrafi güzelliklerinden biri olan, ayrıca stresli şehir hayatından bunalıp kendini doğaya atmak isteyen kişiler için adeta bir cennet manzarası sunan Sapanca Göl’ü ile bu bitki örtüsünün uyumu, Sapanca için eşsiz bir çekicilik oluşturur.
Sapanca doğal güzelliklerin yanında kültürel zenginlikleri de içinde barındırır. Sapanca üzerinde yaşamış olan medeniyetler bu topraklara Sapanca’ya kültürel bir doku bırakmışlar ve yörenin zenginleşmesini sağlamışlardır. Sapanca’da bulunan tarihi güzelliklerden bazıları şunlardır: Bizans devri Lahit ve Mezar taşları, Vecihi kapısı, Rüstem Paşa Cami, Rahime Sultan Cami, Hasan Fehmi Paşa Cami ve Cedid Cami’dir. Bu eşsiz doğası olan Sapanca villa alımı için en uygun ve tercih edilebilir yerdir.
Tüm bu anlatılanların yanı sıra birçok insan emlak sektöründe geçen terimleri tam anlamadığı için alım – satım işlemleri sırasında ufak sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Bu sorunlarla karşılaşmamak için gayrimenkul alım – satımı yaparken güvenilir ve doğru bir uzmanın danışmanlığında yapılması önerilir. 

Property in Turkey for sale | Turkish Citizenship by investment - Invest In Turkey Property And Get Turkish Passport - Realty Galaxy TÜRKIYE’DE GAYRIMENKULE YATIRIM Property in Turkey for sale | Turkish Citizenship by investment - Invest In Turkey Property And Get Turkish Passport - Realty Galaxy,Türkçe, de, sıklıkla, gayrimenkul, kavramı, yerine, de, kullanılan, emlak, kavramı, ev, işyeri, arsa, tarla, bağ, bahçe, gibi, taşınmazların, ortak, adıdır,Gayrimenkul, kavramı, ise, emlak, kavramını, da, içine, alan, daha, genel, kapsamı, olan, bir, kavramdır,Sektörde, emlakların, alım, satım, ki Property in Turkey for sale | Turkish Citizenship by investment - Invest In Turkey Property And Get Turkish Passport - Realty Galaxy Türkçe’ de sıklıkla gayrimenkul kavramı yerine de kullanılan emlak kavramı, ev, işyeri, arsa, tarla, bağ, bahçe gibi taşınmazların ortak adıdır. Gayrimenkul kavramı ise emlak kavramını da içine alan daha genel kapsamı olan bir kavramdır. Sektörde emlakların alım, satım, ki